annons

tisdag 7 maj 2013

Återbruk är så kul!

Min syster visade mig en av lilltösens jättefina retro-tunikor och beklagade sig över att hon inte hade några leggings eller byxor som passar till. Vi hittade däremot en härligt mjuk sjal i min systers lådor som passade grymt bra till färgsättningen, visst kan jag sy ett par leggings av den, inga problems!
 
Väl hemma i mitt lilla sy-krypin hittade jag även en påslakan-stuv som matchade PERFEKT till det rostoranga i sjalen. Ivrig började jag klippa till direkt, inser dock att den brunblommiga pålakanstuven är i minsta laget men tänkte att jag räddar det genom att sy i en dragkedja i bak så barnet får på sig tunikan åtminstone. Det är så kul att sy till lilltösen, hon är liksom en väldigt liten person [alltid varit] så jag hoppas det funkar, att den inte blir för trång.
 
Det är första gången jag syr leggingsen och du milde va bra dem blev! Dessa ska jag sy fler av!
Jag har lånat min svärmors gamla skruttiga Bernina, sämsta maskinen ever, helt sönderkörd men den har fuskoverlock och det kom ju som en frälsning. Nu vill jag ännu mer ha en riktigt overlock!
 
Det tog mig endast en kväll [3 timmar] att förvandla detta:
 


Till det här:

 Hann med små fina stickningar över alla sömmar så de blev släta och fina!
 

Då min tvillingnål gick av förra veckan och jag väntar på mina nya jag beställt fick det bli muddkant istället för muddrullå, funkar fint ändå!

Så Jäkla nöjd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Annons