annons

söndag 14 december 2014

Extra fint till lucia x 2

Julverkstan är i full gång och jag är verkligen på sömnads-topp! Jag har massor av projekt på gång i mitt huvud, både bebiskläder och julklappar men jag prioriterar klappar såklart just nu. Dock har jag gjort avvik för luciakläder. Tanken är väl att de ska användas även till jul.

Via forumet Visytokiga på Facebook och deras julkalender hittade jag en superbra tutorial på en julklänning i grå mjukistyg med applikationer som jag direkt fick en måste-känsla att sy!


Men själva inspirationen till julkulorna på den grå klänningen hittade jag i detta inlägg, eller egentligen på instagram men men: https://brallaengbom.wordpress.com/2014/12/07/julgranskulor/Här är min version, kanske inte riktigt lika fin som hennes men sen är ju Brallan by Alice typ min idol sååååaaaattteeee....Trikåyget (mjukis) är köpt hos Rosa huset. De kallar det för trikå men det är av det lite tjockare slaget, dock är det inte flåsat på insidan så det är nog trikå ändå. Helt underbart mjukt och kul att sy i. Banden är från farmors tygskåp och minidukarna har nog hon virkat någon gång för hundra år sen. Rosetterna tog jag bara en bit rött sidenband jag hade i min krafs-låda.

Dock nöjer jag mig såklart inte bara med EN klänning. Min dotter är den största kladdmajan i ett par strumpor så jag sydde henne en till att byta om till inför lussetåget. Hon vägrade prova den på kvällen innan så det var en ren chansning. Jag tog med den till förskolan och hoppades på det bästa. Tro det eller ej men när vi kom till lussefirandet hade hon den på sig och den satt perfekt! *lycka*


Hela klänningen är av återbrukat material bortsett från blixtlåset och tråden såklart. Livet är sydd av en julduk och påslakan, fodrat och vändsytt. Kjolen är själva överkanten på lakanet där jag sparat den knypplade spetsen och fållen ;)

Bandet är mitt luciaband från när jag var liten.

Jag har sytt denna helt utan mönster, därav är jag fett stolt över att den satt så bra och blev så bra i storleken. Det mesta blir riktigt bra när jag freebasear...
 Glad tredje advent alla! Nu ska jag sy röda kuddfodral med knappar till sovrummet! Tjing!

2 kommentarer:

  1. Men titta!! Här har vi ju klänningen som jag gillade i sytoksgruppen häromdagen. Inte visste jag väl att det var du som gjort den! Den är helt fantastiskt. Den gråa oxå men den vita är i en klass för sig. Hade varit kul att få se den med ett barn i sig oxå ;-)

    SvaraRadera
  2. Åh vad fina de blev båda två! Framförallt den återbrukade gillade jag, vilken julkänsla med spetsen längst ner. Detta skall jag minnas. Tror jag fått lite sådana material från svärmor från gamla fina lakan och gardiner. OJ vad glad jag blir av att läsa att du gillar det jag gör. Lite pirrig i magen till och med TACK snälla du.

    SvaraRadera

Annons