annons

söndag 30 november 2014

Mitt första plagg till bara mig!

Idag blev den klar! Min första mammatopp! Jag är hyfsat nöjd faktiskt då jag inte hade en aning om hur storleken skulle bli om mina justeringar skulle räcka osv. Den är sydd av en gräslig klänning jag fått av min mans mormor. Då jag har exceptionellt svårt för att slänga saker tänkte jag att jätteklänningen var ett utmärkt offer för mitt test på toppen. Orginalmönstret kommer från Jenny Hellströms SY! Urban collection och är av modellen Stella. Det jag har gjort är att höja urringningen lite förlänga den och bredda den typ 2 cm på vardera sida typ från under bysten. Min topp är i storlek large. Jag kräver i mitt gravida tillstånd M upptill och large nertill. Dock sitter den underbart skönt upptill så storlekarna kanske är små. Vad vet jag, jag chansade, hellre för stort än för litet liksom ;)
Nu hade jag inte så mycket mer att ta av nertill då klänningen liksom inte hade mer tyg att ta av men när jag nu planerar att sy den i fintyg ska jag nog lägga till mer nertill och runda den framtill, alternativt försöka mig på att få rynk i sidorna så den inte blir för kort framtill. Jag har ju en så att säga ganska saftig kula då jag bär mina barn långt ut så jag behöver lite extra tyg i fram. Typ alla gravidkläder blir korta i fram på mig hehe. ;)

För er som undrar väntar jag mitt tredje barn och är nu i vecka 29. Vilken lycka det är kan jag säga att kunna sy sina egna kläder, både till bebisen och till mig själv för även om om denna inte är helt perfekt så kommer jag nog använda den flitigt. Sjukt skön modell!

Hejja Jenny! Dina böcker är grymma!


2 kommentarer:

  1. Åh, vad fin den blev :-) Jättesynd ju att du bara kommer ha användning av den i ett par månader!! Måste nog oxå göra en randig ser jag :-)

    SvaraRadera
  2. Haha jo jag har ju bara typ 2 månader kvar ;) men den blir nog skön på BB också och man blir ju inte pinnsmal direkt Hehe. Men visst är väl modellen skön! Jag älskar den! Tänkte sy mig en till som sagt fast ta till den lite fram så inte magen klipar fram ;)

    SvaraRadera

Annons