annons

torsdag 14 mars 2013

Mingrönt och gul = Kärlek!

Alltså att sy klänningar är ju bara så kul! Särskillt när man hittar en fin kombination! Jag sydde den stora först och ä'r inte heltsåld. Den är fin men inte i jämförelse med den lilla som jag svängde ihop efter för att matcha. Den är det finaste jag sytt. Punkt. Jag har den hängades i mitt syrum som inspiration och lite påminnelse om att jag faktiskt kan få till det ibland :) Jag har en del ufon [unfinished objects eller ofärdiga objekt], brukar känna att det är bästa att sluta och lägga undan dem då jag inte tycker att de blir bra. Dock kan jag knappt sluta sy då det flyter på och känns rätt, som men denna:
 
 Den är sydd av ena halvan av en mintgrön äldre rutig bordsduk, retrostuvar av påslakan [det gula] återbrukade påslakan från lagerhaus [det mintgröna i fodret], och återbrukad spets!


Detta är den första av det nya mönstret i stl 56 som jag gjort. Jag är inte mycket för att testsy i fultyger då jag har lite sytid att slösa med så jag tycker att den kanske är en aning tajt i halsen. Bakstycket blev lite större, det ska jag korrigera till nästa klänning  men jag tycker egentligen inte att det stör.

Sjukt nöjd med stickningen [sömmen] mellan oket och spetsen. Den blev HELT PERFEKT. Övning ger färdighet... 

Här är dem båda, den stora i stl 86 och den lilla i stl 56. Kanske lite tajt för en syskonmatchning men ibland kommer ju barnen tätt :D

Jag kommer att sälja dessa två i förmån till Overlocken :) I Flisans Sloppy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Annons