annons

onsdag 18 juni 2014

Smultron och tusenskönor

Jag har ett riktigt favoritmönster som jag använder mycket. det är ett såndär mönster som är utgångsläget för väldigt många av mina plagg. Jag har åtminstone sytt 5 olika modeller av samma grundmönster, jag ska visa alla varianter vid tillfälle så får ni se hur mycket man kan med små justeringar. Jag har stolt nog gjort mönstert själv :) Jag har valt att kalla det Smultron för att hålla reda på det i mitt mönsterkartotek. En av modellerna jag sytt utifrån mönstret är en supersnabb midsommarklänning!


 
Älskar kamknapparna som jag fått hem, lite hårda kanske men de är ju så enkla att sätta jämfört med prym och jag gillar verkligen när det är hela "kappor" eller vad man nu ska säga :)
Det rosa randiga tyget är från farmor stora tygskåp. ett tunt poplintyg av superkvalitet som är underbart att jobba med!

Jag sydde en likadan blå klänning i vintras efter samma mönster av en gammal blus som hade några hål, minns ej om jag visat den men hur som helst så hade Flisan den på sig häromdagen för första gången och halleluja va fint den satt på, tyvärr hade jag inte knappar så det räckte hela vägen utan fixade till den med en blå kamknapp vilket ser dumt ut men det funkar att ha på sig hemma.

Jag älskar återbruk!

2 kommentarer:

  1. Men oj, vilka fina klänningar! Riktigt snygg modell!
    Och jackan i förra inlägget: WOW!
    You´re good!

    SvaraRadera
  2. Men det är sjuuuukt vad fin.... Rent spontant vill jag beställa en till Nea. Och btw: saknar dig på jobbet ❤️

    SvaraRadera

Annons