annons

torsdag 5 juni 2014

Mitt rätta element

Jackor jackor jackor! Jag älskar att sy jackor! Helst färgglada, helfodrade med dragkedja ;) Gärna med stickade sömmar [att sticka ner innebär att man på rätan syr en söm som binder ihop sömsmånen på insidan så att det både blir dekorativ och slätt] Jag har sytt en mindre jacka i samma tyg för ett par månader sen fast då med fleecefoder.

Jag har tidigare sytt kläder som varit i återbrukat material och kallat dem SaveMe vilket anspelar på att man räddar något som kanske annars skulle ha slängts och då istället skapar något nytt! Vilket är superbra för miljön men även för den ska ha plagget/prylen då det i nytillverkning [i synnerhet tygtillverkning] kräver stora mängder giftiga och miljöförstörande ämnen.

Nu säger inte jag att man bara måste sy och skapa av matrial som är brukade redan en eller fler gånger men varje gång man återbrukar gör man vår värld en tjänst och ger miljön en chans att återhämta sig. Små bäckar ni vet.

SaveMe - Spara på Planeten!

Just den här jackan är sydd av gammalt påslakan men även av nytillverkat tyg. Jag använde min sista bit av den härliga lejonfärgade mudden. Det nya mönstret är med insydda fickor vilket jag verkligen gillar. Hyfsat enkelt med med stor effekt då man ser fodret. Jag vet inte riktigt hur jag lyckades men varenda liten söm blev perfekt. Så himla nöjd!

Sydde ihop yttertyget och fodret på insidan med handsydda stygn. Tog en evighet men det blev riktigt bra!

Jag har redan klippt ut två jackor till ;)
Denna jacka är nu till salu! ;) Storlek 92 [lång modell, 45 cm från axel till fåll, mät gärna ditt barn så den passar] Den blir din för 550:- pp

7 kommentarer:

 1. Underbar, tänk vad man kan skapa. Sitter här med Against the Wind beskrivning men känner mig så osäker :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att köra! Är den helfodrad? Jag har en tut om hur man syr i mudd i ärmen :)

   Radera
  2. Den ska vara fodrad ja, från något ottobrenummer, har dock inte bestämt mig om det ska vara jersey eller något blankare foder. Då ska jag kika på tuten, den stärker säkert mitt obefintliga jäklar-anamma :)
   Tack!

   Radera
 2. Wow! Den är helt fantastisk!

  SvaraRadera
 3. Nu är denna raringen såld! ;)

  SvaraRadera
 4. Men vad fin! Förstod den är såld tyvärr, du tänker inte göra fler möjligen? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan hända :) ännu har jag lite kvar av tyget men kan inte på rak arm säga vilken storlek det skulle tänkas räcka till. Dock har jag klippt ut och syr just nu en röd och lila jacka i stl 92 :) *blink*

   Radera

Annons