annons

tisdag 6 maj 2014

Föräldraledig - Syr lite till behov

Förskolan har planeringsdagar så vi är hemma och röjer på tomten. Det behövs då Pappan i familjen "råkade" ha ner ett träd i förra veckan och det ligger rakt över sandlådan. Vädret är lite knepigt då det ena stunden är varmt i solen och därefter kyligt i skuggan. Mamman löste problemet med ett par rediga leggings i ull-blandning och fleecejacka till. Leggingsen fanns ju dock inte men en snabbis på morgonen vid maskinerna och vips - Leggings!


Tyget är från farmors tygskåp och är härligt tjockt dock töjbart typ halvstretch, kan tänka mig att den blir styvare vid första tvätten och säkerligen luddigare men mönstret är så förlåtande att jag inte tror att det kommer göra nåt. Ett riktigt tant-tyg egentligen som legat och värmt hyllan sen jag fick det men när man väl sytt något i det tycker jag verkligen att det är fint och passar bra på barn! Den rosa mudden har jag köpt i den lokala lilla tygbutiken :)

Mössan är sydd i omåttligt populära BIRDS, ett digitaltryckt trikåtyg som finns att köpa här hos Rosa Huset! Jag planerar att lägga upp en liten sew-a-long på hur man syr en enkel mössa framöver då jag fått önskemål om det :)


Inte helt enkelt att försöka fotografera en två äpplen hög knattedocka som har siktat in sig på vattenfåran vid tomtgränsen. Leggingsen var fint nya, grågräddrosa i uppskattningsvis fyra och en halv minut sen ville båten bada i geggan och de nya byxorna blev helgrå...

Puss och Kram / Madeleine

4 kommentarer:

  1. Leggingsen var värkligen super fina!!!

    SvaraRadera
  2. Vill ha de byxorna i det tyget med gula muddar!

    SvaraRadera
  3. Jag vill ha de byxorna i det tyget, med gula muddar och en mössa.

    SvaraRadera

Annons