annons

fredag 16 maj 2014

Repro i mitt hjärta

Återigen fick jag med mig en jättebunt med gamla fina retrotyger från mamma som hon sållat ut till mig. Ett utav dem fick mitt hjärta att hoppa ett extra slag:

Det ser inte ut att vara mycket för världen, på gränsen till lite tantigt. Det är inte ren bomull för tyget känns lite "hålligt", halvstyvt och är ganska tjockt. Inget tyg man syr en singoalla av direkt. Så jag tänkte att jag håller mig till temat och syr en A-linjeformad linne-tunika!
 
När jag väl börjat kunde jag inte sluta och blev tvungen att sy klart den samma kväll. Tokkär i både modellen och tyget och allt! Jag totalt ogillar att bandkanta och undviker kantband som pesten men det kändes liksom på sin plats på detta projekt.

Klicka på bilden för att göra den större ;)
Jag har ingen häftig täcksöms-maskin [dock en bandkantare till min opal men den gillar jag inte att använda] så jag kör trevik [muddremsan viks tre gånger över kanten] och i detta fallet vanlig raksöm som jag sedan klipper rent på baksidan. Jag använder i princip inte bandkantning i halslinningar och sånt där jag behöver en töjbar kantning för jag är för lat för att ta fram tvillingnål...

Mönstret är mitt eget, inget avancerat alls.

Nu ska jag sätta tänderna [saxen] i just singoallatoppar för jag har en hög med andra tyg som passar bättre till det!

Puss och Kram!

2 kommentarer:

 1. Wow, vilket tyg! Perfekt som linne. O snyggt med kantbandet :-) Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Färgerna i tyget är helt otroliga, så skarpa och klara :) Man gjorde nog tyg annorlunda för 50 år sedan.

   Riktigt lyxigt att få sy i :)

   Radera

Annons