annons

söndag 19 oktober 2014

Även om kaos är kreativt..

...behöver vi alla lite ordning ibland.

Jag fick något konstigt infall sent igår kväll att jag skulle möblera om syrummet. Okej, sanningen är att jag nu blivit så pass runt om magen [gravid i v23] att jag inte längre kom in emellan bordet och min hylla med sybehör. Sträcka sig över bordet var inget alternativ. Magen var i vägen hur som helst.

Så med foglossning och sammandragningar satte jag igång runt klockan 21, barnen sov, köket var städat, mannen spelade dataspel.

Jag har tagit det mogna beslutet att inte ha allting framme. Det blir så sjukt stökigt direkt. Tänkte även  ha hushållsmaskinen hopplockad då jag inte syr och ta fram den till köksbordet när det är dags. Jag måste ändå ha min skärmatta där då mitt sybord inte är tillräckligt brett. Det känns superbra än så länge och jag kan röra mig runt bordet utan problem [än].


Jag är expert på att stöka till men nu ska jag verkligen försöka då det dels blir mer sytt och jag mår som en prinsessa när mina saker är i ordning. Dessutom tror jag att det är lite pyssel-fix-bebis-nöd som nu brutit ut. Lika bra att passa på när man är pigg liksom!


Jag beställde en massa skojiga grejer från fina Bibbi för några veckor sedan och fick nu äntligen ner det mesta i lådorna och i mina små knapp-lådor från biltema. Helt underbara plastknappar i typ "kam-modell" från Prym. Jag unnade mig också tången tillslut. Det tog mig bara två år av hamrande och bök innan jag slog till. Himmelriket för den som sätter mycket knappar! Älskar tången! Älskar plastknapparna! Dessutom finns de i massa roliga former, stjärnor, hjärtan och i typ alla färger man någonsin kan tänkas önska sig. Ett blandpaket med 30st knappar kostar 29 kronor så det är verkligen prisvärt!


Sorterade upp lite bland mina mönstertidningar och favorit-mönsterböckerna "Heilt speciell og jubel" och "Sy till barnen - Elsebeth Gunther"


Jag har dock ännu inte orkat fundera kring vad jag ska göra med de 15 kg sytråd jag fått ärva efter farmor. Tråd sägs ju vara färskvara men de jag testat hittills har varit bättre än den nyköpta trots att den säkert är över 50 år gammal. Jag varken ljuger eller överdriver, och då har jag tvättat plaggen i maskin och torktumlat dem, samt klätt min vilda dotter i dem och skickat henne till förskolan i plaggen utan att tråden brustit. Det var annorlunda med kvalitén förr kan man ju lugnt säga.

Nu ska jag hugga tänderna i lite fin retro-jersey!

På återseende ;)

3 kommentarer:

 1. Jaha, ska sytråd va en färskvara säger du? Det har jag aldrig hört!
  Precis som du så tycker jag att äldre sytråd är mycket bättre än ny, och jag köper den mesta tråden på second hand :-)
  Jisses vilket snyggt retro-trikåtyg, och vad snyggt det blev med gula byxor till! Riktigt snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, Fiff, jag väljer att lägga dövörat till kommentarer om att tråden skulle vara dålig bara för att den är gammal och har legat i kartong i några decennium ;) Som sagt jag har testat den och den fungerar finfint! Klart, köper man en rulle i dagens läge för en tia och lägger undan den i 50 år tror jag kanske att den inte håller måttet men vad vet jag. Jag har inga planer på att köpa tråd den närmsta tiden *blink*

   Radera
  2. Tack föresten för din värnade komplimang om byxorna ;) jag kände att jag måste bryta av med något annat än rosa rosa rosa :)

   Radera

Annons